Blogs

Beslommering

blog-beslommering

Uiteraard denk ik dagelijks na over hoe ik ondernemers kan helpen om de productiviteit van hun organisaties te maximaliseren en om vanuit Fleet Complete te ondersteunen op het gebied van kostenbeheersing. De ervaring leert dat het vaak lastig is om een concreet advies te geven over hoe een ondernemer zijn bedrijfsprocessen kan analyseren en zijn mogelijkheden optimaal kan verkennen. Mijn advies luidt daarom steevast: ‘Neem wat vaker bewust de tijd om boven je bedrijf te ‘zweven’ en schroom daarbij niet om de hoogte op te zoeken, zodat je alle feiten rustig op een rij kunt zetten.’

Voer je een bedrijfsanalyse uit aan de hand van deze bekende helikopterviewtechniek, dan behoud je het overzicht over het geheel en de details van een door jou gedefinieerd vraagstuk. Het zijn voornamelijk de details -lees: feiten- die het jou als ondernemer mogelijk maken om interne processen te verbeteren. Maar, constateer je vervolgens te makkelijk of te nonchalant dat het ERP-systeem van jouw organisatie je deze feiten volledig en juist aanreikt, dan loop je een groter risico op fouten dan je wellicht zult denken.

 

Kopzorgen door onjuiste beoordeling ERP-systeem

Er zijn namelijk veel Nederlandse ondernemers die, zeker als het gaat om de betrouwbaarheid en toereikendheid van hun eigen ERP-systeem, hun vingers branden aan een selffulfilling prophecy. In aanvang wordt er door de ondernemer een foute definitie van het huidige systeem opgesteld, een definitie die vervolgens een nieuw gedrag oproept waardoor de oorspronkelijke foute kijk een ‘waarheid’ wordt. Deze schijnbare juistheid van de voorspelling houdt een foute voorstelling -dus een onjuiste definiëring van het ERP-systeem- in stand. Met inefficiënte en ondoorzichtige bedrijfsprocessen als gevolg.

Is jouw ERP-systeem betrouwbaar genoeg?

Gelukkig zien we bij Fleet Complete een sterk toenemend aantal bedrijven dat beseft dat slim toegepaste technieken in een al even slim ingericht bedrijfsproces wel degelijk een positief verschil kunnen maken. Wij ondersteunen deze organisaties intensief met onze geavanceerde softwaresystemen die 100% betrouwbare, feitelijke data verschaffen. Data die dient als handvat voor ondernemers tijdens de effectieve toepassing van de eerder genoemde helikopterviewtechniek. Zo vormt Fleet Complete op het gebied van transparantie en efficiëntie al jaren een succespartner van talloze field dependent organisaties. Want wie over de feiten wil beschikken, kiest Fleet Complete.

Benieuwd naar ons voorstel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.